Träna med HBK inför Halmstadmilen 2018

På torsdag den 3 Maj genomförs det andra träningstillfället med Halmstadmilens löpgrupp.

Löparträff nr 2 bjuder på tips för att få det bästa löpsteget och vi springer tillsammans den 5 km långa banan ut till slottsmöllan, genom stan och sedan längst med nissan tillbaka till Örjans vall.

Datum: 3 Maj

Tid: 18.00

Samlingsplats: Örjans valls huvudentré

(parkeringsmöjlighet finns på baksidan av Örjans vall)

Ta med dig vännen, familjen, kollegan eller kärleken den 3 Maj och löp med oss!

(ingen föranmälan krävs)

På träffarna springer vi med HBK spelare och lär oss av experter om det rätta löpsteget för att få ut så mycket som möjligt av ditt eget steg.

Välkomna!

Löparskola med Sara Bergström

Den 1 mars är det dags för Halmstadmilens löpargrupps första gemensamma pass! Då kommer Sara Bergström från Team Triathlon & Multisport vara på plats och visa några övningar för ett bättre löpsteg.

Här är 4 av hennes bästa tips för att göra dig till en bättre och effektivare löpare!

1. Stolt hållning! Sträck på dig och gör dig lång när du springer. Förutom att du får tyngdpunkten rakt över ditt steg öppnar du upp bröstkorgen och får lättare att andas.

2. Lätt framåtlutad, utan att tappa höften! Stå still och luta dig framåt (med stolt hållning) tills kroppen reflexmässigt för fram en fot för att du inte ska ramla. Denna lutning är idealisk för ditt löpsteg, och tyngdlagen kommer hjälpa dig att springa mer energieffektivt!

3. Rätt frekvens på stegen! Ta inte för långa steg, sträva runt 180 steg per minut. Testa ibland genom att räkna antal steg du tar med ena foten under 30 sekunder, hamnar du runt 45 ligger du rätt. Det är vanligt att ta för långa steg, då sätter man ner foten framför sig istället för under sig vilket inte bara är ineffektivt utan kan även bidra till skador.

4. Glöm inte armarna! Slappna av i axlarna, jobba med armarna ganska långt bak (det blir naturligt när din hållning är stolt och lite framåtlutad) och nära kroppen (flaxa inte). Lite rotation är okej om det är naturligt i ditt rörelsemönster (vi har alla ett unikt mönster), men korsa inte mittlinjen framför kroppen.

För mer tips och tricks, kom med på det gemensamma passet den 1 mars, klockan 18:00! Efter uppvärmning och löpskolning provspringer vi Halmstadmilens bana. Vi har flera olika fartgrupper för att alla ska hänga med! Välkomna!

Ladda upp med Halmstadmilens löpargrupp!

Haft svårt att hålla uppe motivationen efter jul och nyår? I Halmstadmilens löpargrupp ser vi till att peppa varandra, hela vägen fram till löpardagen!

Under fyra tillfällen har alla anmälda löpare chans att få träna inför loppet tillsammans. Första tillfället är den 1 mars, och se till att hålla utkik på sajten och gilla oss på facebook så kommer snart mer information om tid och plats!

Inte anmält dig till loppet än? Gör det nu, så du kan vara med på alla löpargruppens pass!

Anmälan för 2018 är öppen!

Anmälan för Halmstadmilen 2018 är öppen! Loppet går av stapeln lördagen den 1 September. Anmäl dig redan idag och påbörja träningen direkt!

Detta är Halmstadmilen

Som elitförening inom fotboll är HBK starkt sammanknippat med motion och hälsa. Det var en av många anledningar till att vi, i samarbete med huvudpartnern Fem Hjärtan Fastigheter, valde att starta Halmstadmilen – ett lopp som startar och slutar på Örjans vall efter en sväng i city och upploppet längs vackra Nissan.

För de mindre 6-12år finns ett lopp på ca 2 km.

Tillsammans vill vi skapa ytterligare en folkfest i Halmstad. Kan det dessutom bidra till att Halmstad blir en friskare stad i det långa loppet är mycket vunnet.

Låt hjärtat vara med!

 Loppet runt en kort film

2014 start

Välkommen till Halmstad

Halmstad är destinationen med något för alla – en skön mix av puls och småstadscharm, salta stränder och lugna fiskevatten. Flera stränder, förutom välkända Tylösand, kantar vår fyra mil långa kust. 10 golfbanor, kanotvatten, 200 km cykelväg och flera sporter på elitnivå är annat som lockar den aktive och hälsosamma. Stadskärnan är gemytlig och här varvas personliga butiker med ett charmigt krog- och kaféliv. Evenemangsstaden Halmstad stoltserar med ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året om. Dessutom är konsten närvarande överallt med inslag av bland annat Milles och Picasso.

För dig som planerar att komma och springa Halmstadmilen, passa på och ta till vara av vad destinationen har att erbjuda.

För mer information gå in på www.destinationhalmstad.se eller ring och boka din vistelse genom Halmstad Turistbyrå 035-120200.