Axel laddar upp inför Malmö Triathlon med Halmstadmilen

Axel Rosencrantz, som fyller 17 år i år, tävlar i vanliga fall triathlon. Men på lördag ställer han upp i Halmstadmilens femkilometerslopp; som lite träning inför Malmö Triathlon som går av stapeln en vecka senare.

Det finns flera anledningar till varför Axel Rosencrantz valde att ställa upp i Halmstadmilen i sommar.

– För att få till en bra sista hårdträning i lopp innan Malmö Triathlon som går veckan efter. För att få springa snabbt, det är en bana som passar mig bra. Så jag ska försöka slå personbästa. Sen har jag aldrig sprungit Halmstadmilen förut, så jag tänkte prova, berättar Axel Rosencrantz.

I vanliga fall är det triathlon som gäller för Axel, och när det inte är sommarlov går han på Rikstriathlongymnasiet i Motala. I somras blev han svensk ungdomsmästare på sprintdistansen och så körde han ungdoms-EM veckan efter det. I framtiden hoppas han kunna tävla internationellt, i till exempel VM.

Vad är det som är speciellt med Halmstadmilen?

– Dels att det nästan är min hemmaplan, jag har varit här mycket på somrarna och känner till stan. Halmstad brukar alltid ha bra atmosfär, jag har kört Halmstad Triathlon innan och då är det publik längs med gatorna och så. Det är kul med stadslopp också. Halmstad Triathlon är inte så mycket löpning i stan, utan mest vid Slottsmöllan, säger Axel.

På lördag går han in för att slå sitt personbästa på 17:22 på halvmilen, och att vinna loppet.

– Jag går in för att slå PB och vinna halvmilen, och bara ha kul. Att få uppleva ett nytt race, det är alltid kul.

Anmäl dig du också!