Elitlöpare satsar på att vinna Halmstadmilen

Han har deltagit i både VM och EM, och har ett par medaljer från SM. David Nilsson satsar nu på att vinna Halmstadmilen.

– Jag har hört talas om Halmstadmilen för något år sedan, att det är ett ganska nystartat lopp. Jag tycker alltid det är kul att få göra några mindre tävlingar i Sverige, för annars tävlar jag rätt mycket utomlands. Då är det kul att springa lite mer lokala lopp i lite mindre städer, för att få nya upplevelser. Sen är tanken att jag ska springa Berlin Marathon i höst, och då passar det att få in lite kortare väglopp, så det är någorlunda likt och så man inte bara tävlar på bana, säger David Nilsson om varför han valde att ställa upp i Halmstadmilen.

Halmstadmilen går av stapeln den 27 juli, och brukar locka många löpare såväl som publik som hejar på. David Nilsson springer både maraton, halvmaraton och den senaste tiden har han även satsat på lite kortare sträckor för att behålla snabbheten.

– Men under några år satsade jag nästan enbart på mara och halvmaror, men nu vill jag utveckla mig ännu mer, förklarar han.

Nu siktar David Nilsson på att vinna Halmstadmilen.

– Jag tror att det ska komma någon mer snabb löpare så det är jag beredd på. Men jag hoppas kunna vinna oavsett motstånd. Men jag kommer inte bara för att vinna. Det kommer ju bli bra träning oavsett och det är alltid kul att springa en ny bana, avslutar han.