Bosse Bengtsson trotsar hjärnblödningen – springer Halmstadmilen igen

2014 vändes Bosse Bengtssons liv upp och ner då han drabbades av en hjärnblödning. Nu, fem år senare, kommer Bosse springa Halmstadmilen för fjärde gången och samtidigt samla in pengar till Neurofonden.

I mars 2014 drabbades Bosse Bengtsson, nu 68 år, av en hjärnblödning. Mycket har hänt sen den dagen för fem år sedan. Efter en sommar i rullstol så bestämde sig Bosse för att börja träna och så småningom uppkom idén om att utmana sig själv och springa Halmstadmilen.

Nu har det blivit tradition för Bosse att springa Halmstadmilen och att försöka slå sitt eget rekord på den fem kilometer långa banan. Men nu vill Bosse inte bara springa för sin egen skull – han vill även hjälpa andra.

– Det är inte bara jag som är drabbad av en stroke, utan det finns så mycket mer. Därför bestämde jag mig för att samla in pengar till Neurofonden. Neurofonden blev jätteglada att jag tog initiativet och de behöver verkligen pengar till sina aktiviteter, berättar Bosse Bengtsson och fortsätter:

– Jag inser själv att jag är så otroligt lyckligt lottad. Jag har fått en stroke som har drabbat mig, men det finns de som fått stroke på andra sidan av hjärnan och som inte kan prata, kommunicera och som sitter i rullstol. Så det lilla jag kan hjälpa till med gör jag gärna.

Han har en målsättning om att kunna samla 100 personer som springer under ”Team Bosse” som antingen springer milen eller halvmilen och dessutom skänker 100 kronor till Neurofonden. Utöver det vill Bosse utmana företag i Halmstad att också skänka en slant till Neurofonden.

– Min målsättning är att Halmstadmilen ska bli en stor tävling i vackra Halmstad, och en slags folkfest. Alla ska veta att det händer någonting och det är inte bara eliten som springer Halmstadmilen, utan vi motionärer kan springa också, för att man ska röra sig och motionera överhuvudtaget. Och träning ger färdigheter. Det är tack vare all träning som gör att jag kan gå och ställa upp i Halmstadmilen. Jag tycker att Halmstadmilen ska förknippas med Halmstad. Det är ett underbart lopp, du går längs med Nissan och via Stora Torg, det är mycket folk och det ska vara en riktig folkfest, tycker Bosse Bengtsson.

Vill du också engagera dig i Team Bosse? Maila estrid@hbk.se så vidarebefordrar jag Bosses kontaktuppgifter.

Klicka här för att anmäla dig till Halmstadmilen du med!